Nu börjar det att närma sig jobbdags igen. Vi ska bara ha en sista röd dag först. Det blev ett långt jullov i år tack vare att julafton låg som den låg. Ja ja det kan man väl vara värd emellanåt. I mellandagarna var ju jag som sagt på glitterfest. Det har jag nämnt förut. Här kommer mina mobilbilder från kvällen.
0 Comments
Hört från köket: (Jag tjuvlyssnade när Nora och Niklas pratade.)
Niklas: Vad blir 4+4 då? Nora: 8 Niklas: Ja det är rätt. Räknade du ut det eller gissade du bara? Nora: (stolt) Jag gissade. Niklas: Jaha, men det var ju inte bra. Nora: Varför det? Jag hade ju rätt? Innan jag gick på julledighet så firade jag och resten av mina kollegor av min chef Josefin som fått nytt jobb som Nordisk Marknadschef på Forbo Flooring. Vi kommer att sakna henne massor. Speciellt jag då anledningen till att jag kände mig så himla välkommen när jag började var att hon var där och visade mig allt. Här ser ni förresten hela mitt gäng. Det är bara jag och Emma (som sitter till vänster om mig som är marknad), resten är inköp/design och ekonomi. Visst var vi otroligt duktiga på att färgmatcha varandra utan att ha bestämt tema innan. Alla har jordiga, brända toner ihop med svart av någon anledning. Behöver jag lägga till hur glad jag är över att få jobba med dessa härliga personer varje dag, eller syns det?
Nyår 2019 var om jag ska använda ett enda ord: välplanerad!! Haha oväntat va? Vi är tre familjer som brukar ses och har gjort detta förr så vi är otroligt synkade. Jag hade gjort ett schema som vi skrattade åt hela dagen och kvällen, men som vi ändå kikade på konstant och också lyckades hålla. Vad gjorde vi då? Jo vi körde naturligtvis en copy-paste på förra årets nyårsdag som blev så lyckad. Vi började med en utomhusaktivitet (grillning i skogen) och sen blev det bad, dusch och bastu hemma hos oss innan vi klädde på oss finkläderna och lät var sin familj stå för var sin rätt. Så här såg det ut: För familjen Sondell började der redan på morgonen då Niklas tog med ungarna på lekhus medan jag preppade maten. Ost- och potatisbollar kan jag verkligen rekommendera som tillbehör. Väldigt enkelt egentligen, men blir väldigt lyxigt och omtyckt. Mosa potatis och häll över riven västerbottenost, salta och bind ihop allt med äggulor. Hur mycket du behöver av allt beror såklart på hur många du ska göra, men man märker när smeten binder ihop sig för det är lätt att rulla bollar av smeten när det är lagom av allt så det är bara att testa. När allt var preppat och klart drog vi ut till vår skog hemma och grillade pinnbröd och korvar. Det är smidigt med en hemmaskog om nån behöver toaletten eller om man har glömt något hemma osv eller hur? "Bilden kommer väl inte att användas offentligt någonstans va?", undrade grabbarna som bestämde sig för att börja spontanträna lite efter allt bastande. "Nejdå, den hamnar bara på min blogg", svarade jag lugnt. Fina familjen Aronsson! Och lika fina familjen Karlsson Vi fick till en familjebild vi också! Hela gänget! Casper är du med? Nejhej.. ja ja 12 av 13 får ändå räknas som lyckad. Surdegspizza bakas med fördel med finkostymen på. Hack-perfektion!!! Förrätten är serverad: Löjromspizza med surdegsbotten, creme fraiche, parmesan, gräslök, rödlök och riven citron. Niklas presenterar vinet med sin fusklapp. Kan någon känna vilka frukter det är i undertonerna? Det blir smaktest. Ingen får rätt. När man ska ha så många moment som jag hade i varmrätten gäller det att vara väl förberedd. Min food-prepping som jag gjorde på morgonen betalade av sig när jag skulle: Fritera, steka, koka, lägga in och ugnsbaka på samma gång. Hade fått tag på en fin bit hälleflundra från västkusten. Älskar när man frågar efter något särskillt och expediten i affären ringer upp fiskaren med en gång för att kolla om det kommer in dagen därpå. Skulle aldrig vara möjligt att göra så i Stockholm t.ex. Här står jag i min puffiga Jaquardsydda Tattoo-dress signerad Maria Westerlind för MQ och lagar mat. Den funkar för det med kan jag hälsa. Om ni är sugna själva på att äga en likadan är den just nu på REA här: Detta är då varmrätten: Ugnsbakad hälleflundra (som först stektes för att få stekyta), friterade ost-& potatiskroketter, inlagd kålrabbi, grädd- & citronstekta brysselkålsblad med brynt hasselnötssmör och krispiga ärtskott. Efterrätten: Choklad- och noguatcheesecaken hade inte satt sig. Men vad gjorde det när smaken var helt gudomlig! Vi har tydligen satt en ny tradition att fota en gruppbild vid matbordet med ett barn framför. Kolla förra årets bild här! Barnen somnade, vi kikade på raketerna och önskade varandra gott nytt år. Allt precis enligt schemat :)
Dags för årskrönika igen. Mitt favoritinlägg på hela året. Fem bilder per månad Here we go: Tidigare årskrönikor: 2018 2017 2016 2015 2104 2013 JanuariNyår firade vi med Torslandamorsorna och -farsorna. Vi körde heldag med grillning i skogen och trerätters på kvällen hemma hos Karin och Dennis. Jag var stolt över min fina utmärkelse från IKEA och satte ramen i bokyllan där den står än idag. Och så åkte vi skridskor så fort vi fick chansen och dessutom skidor i Branäs med kusinerna en helg. FebruariI Februari kom första snön för säsongen till Göteborg. Men som alltid på västkusten så stannade den max tre dagar innan den försvann igen. Vi maxade upplevelsen och byggde både snögubbe och åkte pulka på tomten. Min egenbyggda fågelholk som jag hade byggt på IKEA fick snö på taket och såg så där riktigt hemtrevlig ut. Men det tyckte inga fåglar för det var ingen som ville flytta in där. Casper fyllde 2 år och det firades hemma med tårta och ballonger. MarsJag filosoferade mycket om att byta jobb. Tyckte det var dags. Jag ville verkligen jobba mer kreativt så jag började putsa upp mitt gamla CV igen och höll både ögon och öron öppna efter jobb. Vi firade pappas födelsedag med en riktig bär- och fruktbuffé. Vi var på loppis och köpte lite gamla leksaker till barnen. En knallgul barnvagn från 60-talet och ett charmigt slitet garage fick bland annat följa med hem. Lilla minsting-kusinen Vera hade växt till sig och var lite mer med i matchen till Caspers stora avundsjuka och så började det att andas lite vår ute och Nora luftade rockringen och solisarna på uteplatsen. AprilDet var en riktigt varm april minns jag. Vi trodde allihopa att det skulle bli en repris på sommaren 2018, men det blev det ju inte sen tyvärr. Påsk var i alla fall den varmaste påsk jag nånsin upplevt. Ungarna letade ägg i skogen. Jag och Niklas var på date och åt asiatiskt. Och så var hela familjen i Smögen och hälsade på familjen Aronsson. MajDet var rätt varmt i början av maj också. Vi sprang mellan jacuzzin och in och sen ut igen för att fortsätta bada. Familjen Arleroth besökte oss med lilla nyfödda Filippa. Jag fyllde år och önskade mig bara ostron med champagne och en lugn kväll hemma. Och så var jag på möhippa med ett jättestort tjejgäng. Med dem tecknade jag kroki, tävlade i hinderbana, spaade och sov på hotell i Halmstad. Och sist men inte minst sprang ju ungarna minivarvet. Casper sprang hela varvet med napp i munnen. JuniSommaren hade börjat, men vi väntade fortfarande på den där RIKTIGA värmen. Vi gjorde fint på uteplatsen. Barnen hjälpte till att plantera blommor i krukor. Min bror Michael gifte sig med Klara, Nora fyllde fem år och hade både barnkalas och släktkalas på en och samma dag. (Det var årets finaste dag som traditionen sett ut de senaste åren.) Och slutligen var vi på bröllop någonstans en halvtimmesbussresa i okänd riktning från Varberg. JuliVi firade midsommar i Karlstad hemma hos Martin och Cissi. Vi monterade en utedusch bredvid jacuzzin och jag passade på att tvätta håret ute under bar himmel bland alla gröna löv. Jag hade fått nytt jobb och gjorde min sista dag på IKEA precis innan semestern. Av mina kollegor fick jag bland annat en jättefin vas som jag fyllde med vackra sommarblommor. På semestern åkte vi till Juan-les-pines på rivieran, badade på dagarna och åt ost och drack vin på kvällarna. AugustiI Augusti badade vi i havet hemma. Vi hittade en ny badplats, tog lite kvällsdopp och gjorde utflykter om dagarna. Vår Jacuzzi brann så vi köpte en ny. Denna monterades med en 27 meter lång lyftkran som lyfte alltihopa över hustaket. Jag red för första gången någonsin på Islandshäst och fick prova att tölta. Och så var jag och Niklas på en liten weekendresa i Malmö. SeptemberI september hade jag kommit in i mitt nya jobb. Det var fotograferingar och en massa massa kläder. Vi var återigen i Smögen och hälsade på. Vi passade också på att äta de sista middagrna utomhus och så var jag och Maria på Dorsia och åt finmiddag och skålade i Champagne. OktoberNora invigde hösten och innekvällar med pyssel och pärlplattetillverkning. Vi åt som vanligt kräftor sent i säsongen (rekommenderas om man vill ha lite billigare kalas). Annars var det svampsäsong och vi plockade inte en endaste svamp själva, men köpte istället mängder. Jag gjorde den godaste kantarelltoasten både jag och Niklas någonsin ätit och sen blev det ett par stycken till den månaden. Malin och Theo var på besök och vi bowlade bland annat tillsammans. NovemberVi bakade kanelbullar, pyntade hela huset med spöken, spindlar, skelett och pumpor. Och så provade barnen på den berömda aktiviteten: "Trick or treat" för första gången någonsin med kusinerna i Linköping. Vi hälsade på vackra Stockholm, och så avslutade vi månaden med att gå på date på project jag och Niklas. DecemberI December var jag med i Joys skyltfönster, vi bakade nyttiga hälsobullar utan socker (ett misstag!) klädde granen, var på advetsglöggmys och åt sushi från det nya lokala sushihaket. Äntligen ett bra sushiställe i Torslanda. Nu är jag nöjd för nu har vi allt där vi bor! Året gott allting gott. Inget jättestort har hänt i år, förutom jobbbytet. Men ändå ett väldigt härligt år på många sätt. Nu ser jag fram emot 2020!
|
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|