Vi är och käkar med några bekanta. In kommer en tallrik med mycket rom och gräddfil.
Jag: Ååå du beställde den. Den funderade jag på först, men så kom jag på att jag käkade löjrom till lunch. De andra: Hahaha Jag: Vadå jag gjorde det på riktigt.
0 Comments
Här kommer några uppslag på hur det ser ut inuti foldern. Jag ska visa lite mer närbilder sen när foldern är tryckt.
Jag ritade ett mönster baserat på deras golv. Det var rätt kul (och blev snyggt tycker jag!) Mönstret använde jag sen i bakgrunden. Det räckte inte till att jobba veckan ut och på kvällar som jag först trott. Jag fick även sitta idag (lördag) och slutföra lite saker. Men så är det ibland! Nu är Tapasfoldern i alla fall klar. Här får ni se lite olika omslagsförslag. (Ps. De tyckte att typsnittet var lite för grekiskt på den första..jag förstår ingenting...hehe...jodå!) Kommer ni ihåg att jag var på en hot sauce workshop när Caroline Dafgård precis hade släppt en bok som heter Condiments? Kolla här för att se blogginlägget! Det var 6 veckor sedan och enligt receptet skulle den stå i 6 veckor innan man kunde koka upp den, mixa och sila slät och hälla upp på flaskor. Så här såg burkarna som stod och väntade i 6 veckor ut. Beroende på vilken chili man använder får man olika smaker. Jag gjorde en fruktig och rökig med torkad chili som blev mer gulbrun i färgen och en extra hot med bara färska vanliga röda chilis. Den blev klarare röd i färgen. I boken som jag fick med mig hem finns även recept på senap, ketchup, majonnäs, vinägersåser, kryddblandningar pickles och inläggningar, osv. Jag får göra fler egna såser. Det är ju så mycket godare. Och man slipper alla E-ämnen. När jag var klar med uppkokningen, mixningen och silningen genom silduk luktade det chili i hela köket. Titta vad fint det blev med alla små flaskor. De här små kommer att bli perfekta julklappar. Jag fick dessutom ihop en stor flaska för vårt eget kylskåp. (Hot Saucen håller i ett år) Och den krämiga pastan som blev kvar med alla kärnor och skalrester efter silningen igenom silduk hamnade i en burk. Jag vill helst inte slänga någonting och tänker att jag borde kunna använd detta i matlagning också. Tänk er en tesked chilipasta i stekpannan med en fin olivolja, lök och någon klyfta vitlök och sen slänger man i lite räkor och svungar runt. Det kommer att bli succé!
Uppdatering! Det här inlägget skrev jag för ett tag sedan. Men jag hann aldrig posta det innan det blev snö. Nu är det alltså kallt och jag tränar åter inomhus.
Hur mycket träning hinner jag med nu när jag har barn undrar ni säkert. På kvällarna nästan ingenting om jag ska vara ärlig, men då får man hitta andra lösningar. Just nu kör jag lunchträning varje dag (om jag inte äter lunch med någon annan) För mig funkar det superbra. Eftersom vi ännu inte fått nån snö och det dessutom är rätt varmt (ca 10 grader) så kör jag en liten joggingrunda med ett litet ministyrkepass efteråt. Dagarna swishar förbi snabbare, man får mer energi, mer gjort, blir piggare och mycket gladare. Dessutom är det bättre för mig att träna mitt på dagen eftersom jag är en morgonmänniska och känner mig mycket piggare på dagen än på kvällen. Och sen har jag ju mitt öronmärka pass med Yoga på Söndagsmornar. För att bli mjukare, få bättre hållning och bli starkare i kroppen. Vad gillar ni för typ av träning? Julmys har varvats av jobb på sistone. Eftersom jag inte kan sitta hemma alla dagar i veckan och jobba får det bli lite café-arbete också. Men med gott kaffe och ett helt hav av godsaker att äta samt sällskap av andra arbetande eller pluggande studenter så funkar det rätt fint det med. En podcast i mina hörlurar och full fokus framåt så får jag gjort massor.
På tal om julmys och glöggdrickande. I helgen var vi bjudna på glöggkväll hemma hos Richard och Sandra. De hade gjort så mycket gott. En massa praliner och hembak. Helt fantastiskt julbord av gottigheter! Nora visar sina filmklipp på surfplattan. Ibland vissa dagar utan att man egentligen har ansträngt sig någonting så har man så bra hårdagar. Plötsligt är det världens volym och man ångrar att man ens tänkte tanken på att man skulle klippa sig kort igen. Och sist men inte minst så har vi fått Kalf och Hansen till Sjöstan. Ekologisk snabbmat. Så fantastiskt. I love!! Niklas och jag köpte med oss vildsvinsköttbullar med sallad och varma grönsaker hem. Sen har jag köpt lunch därifrån ett par gånger också efter det. Vilken succé! Minns ni att jag berättade att några killar filmade samtidigt som jag fotade på Tapasbaren. Det blev fyra filmer. Den första släpptes idag och visar Sauteuse-pannan. Kul att se hur film spelas in på ett proffsigt sätt. När jag filmar själv är jag bara glad amatör. God kall morgon på er! Det ska vara kallt och snö i en vecka till har jag hört sen ska det bli 12 plusgrader igen. Så passa på att njuta av den iskalla rosa himlen nu på mornarna. Det är egentligen inte mig emot att det blir varmare ute. Nora vägrar ha vantar på sig och när hon blir röd och iskall om de små fingrarna så gråter hon såklart. (Vem skulle inte göra det?) Jag har i alla fall just nu den värsta jobbveckan på hela året tror jag. När alla andra varvar ner och avrundar så kör jag in i kaklet. Två kataloger jobbar jag med samtidigt helt själv varav den ena är på FEM olika språk. Ni kan ju förstå den enorma datainsamlingen och den tröga arbetsgången varje gång man ändrar någonting på svenska. Förra helgen satt vi och jobbade i skift jag och Niklas. Den som inte jobbade fick ta Nora en sväng och så höll vi på fredagskvällen, hela lördagen och hela söndagen. Inte så kul direkt. Kommer bli sena arbetskvällar även denna vecka. Men nu är det bara en vecka kvar så då står man ut! Nu ska jag sluta tjata och visa bilderna från del tre av Tapasbaren. Här kommer lite close-ups:
Förra veckan var det Luciafirande på föris. Nora var utklädd till pepparkaksgumma och jag såg att fler barn också var utklädda till diverse juliga ting. Föräldrarna fick komma på besök och vi sjöng julsånger tillsammans allihop eftersom barnen fortfarande är lite för små för luciatåg. Men sen tittade vi på de äldre barnen som tågade in så fint. Småttingarna hade bakat papparkakor. De var jättefina och söta och allt sånt där, men jag håller mig ändå borta när det är små kockar som har bakat. Man vet aldrig vad som kan finnas i smeten eller degen. Hur som helst så var det väldigt trevligt och Luciatraditionen har fått tillbaka sin plats i mitt hjärta nu när man har barn.
För några dagar sedan var vi iväg och firade lite (det finns såklart anledningar, men låt oss säga att vi firade att det snart är jul) med att äta GodPizza och dricka lite drinkar. Och sen har det blivit lite glöggdrickande och julmys också såklart när vi har julpyntat. Nora har lärt sig tipptapp på föris och nu har det dessutom kommit snööö. Vilken julkänsla äntligen.
|
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|