Varför är det så här varje år? Jag ger upp hoppet om kräftskiva och så blir det plötsligt två stycken tätt inpå varandra i slutet av säsongen? Ja ja..inte mig emot. Färska, salta havskräftor måste vara det absolut godaste som finns. I helgen hade vi farmor och farfar över på besök och då började vi alltså fredagen med det godaste som finns. (Nästa helg kommer skiva nummer 2) Snapsvisehäftet som jag gjorde till surströmmingspremiären fick återanvändas och funkade lika bra denna gång. Vi lyckas hela tiden fylla blomvasen med färska blommor verkar det som. Så fort en bukett har blommat över så får vi en ny bukett. Härlig tradition. Undrar hur länge den håller? I väntan på gästerna. Vi gör som vi brukar. Jag dukar och fixar maten och Niklas är barnvakt...eh...telefonvakt! Alle man till bords. Vi firade att Niklas fått nytt jobb med finchampagne. Istället för att pendla en timma (med bil) har han nu 15 min (med bil) till jobbet. Och om någon är intresserad av vad han ska börja jobba med så är det Advanced marketing. Och här kommer dagens tips! När ni har en hel skål med kräftskal efter kalaset så släng dem inte. I alla fall inte med en gång. Fräs lite lök och morötter i smör och ös sedan i alla skalen. Häll därefter i vatten och koka upp. Efter ca 1-1,5 timme så kan man sila bort skalen och då har man supergod kräftbuljong. Dagen efter använde jag ca 1 liter av kräftbuljongen när jag lagade en krämig risotto med sparris, salladslök, citron, vitt vin, parmesan och tryffelolja. Toppade den gjorde jag med broccolibiffar och Voilá...en helt vegetarisk rätt. I övrigt har min helg sett ut så här: Jag har fotograferat porträttbilder ute vid långedrags värdshus. Sen har jag tränat det nya passet IN-Trinity som man utför på bräda och med pinnar i händerna, efter en lång dusch och bastu utan att stressa hem (the power of barnvakter) satte jag mig på Espressohouse för att börja retuschera de 50 olika ansiktena. JA jag överdoserade chokladpudret och JA det är extra gädde på toppen av min salty caramel latte om någon undrar.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|