I dag är det torsdag och tillika torsdagstema. Eftersom jag vid olika tillfällen har ritat cupcakes, tårtor, semlor, bullar och kärleksmums tyckte jag att det var ett ypperligt tillfälle att lägga i hop alla dessa till en illustration och få det att passa i hop med dagens tema: Sweet. Fler bilder på temat hittar ni hos Bokkei
5 Comments
Här inne i värmen sitter jag och mumsar på en kiwi samtidigt som snöflingorna virvlar utanför fönstret. Jag har börjat att tänka så här, året får jättegärna spara på de varma timmarna och sen explodera ut dem på bröllopet, så med andra ord är jag bara glad över att kylan biter i mina kinder när jag är på väg hem om dagarna.
Bröllopsplanering och bröllopspyssel går utmärkt. Jag har gjort många bruksanvisningar och pysseltips till er som ni ska få ta del av. Om ni vill så kan ni bli matade med bröllopspyssel efteråt..men som sagt allt har sin tid. Jag kan visa vad jag gör på jobbet så länge. Just nu sätter jag ihop bilderna från fotograferingen. Det är många teman i en katalog: Kräftskiva, studenten, bak, pastatillverkning osv. Men det ska nog gå ihop i slutändan. Här har jag gjort ett word colud med ord som antingen beskriver mig som person eller har koppling till mig på något sätt. Tycker ni att det stämmer?
Jag måste bara visa en vardagspryl som jag gillar. I mitt köksskåp finner man färgglada äggkoppar i en stålställning. Jag gillar den jättemycket och blir glad varje gång jag ska äta ägg. Jag köpte setet på en designmarknad i Köpenhamn. Livar garanterat upp vilken frukost som helst.
Jag får alltid tvätta ur lådan med tandborstar och tandkräm som konstant är vit och kladdig i badrummet.
Jag: Hur många gånger har du gjort rent just HÄR sen vi flyttade hit? Niklas: En kanske? Jag: (Gillar att kontrollera Niklas fintningar) När exakt var det? Niklas: Jag kommer inte ihåg. Jag: Försök att föreställa dig när det var. Niklas: Jag kan verkligen inte komma i håg. Jag: Och varför kommer du inte i håg det? Niklas: Kanske för att jag aldrig har gjort det? Jag: Mycket riktigt! I helgen firade vi pappa som fyllde år. Han fick fin-fina manschettknappar inslagna i prickigt papper med ett randigt slipskort vid sidan om. Hurra hurra hurra!
Att vakna när det är helg är underbart!
Jag: Godmorgon! Klockan är halv tio redan...hinner vi verkligen träna innan brunchen kl 12? Niklas: Nej egentligen inte. Jag: Alternativ ett är att vi rusar upp ur sängen nu och packar fort som tusan. Niklas: Ja Jag: Alternativ två är att vi hittar ett annat brunchställe som serverar mat lite senare. Niklas: Ja Jag: Alternativ tre är att vi skippar träningen. Niklas: Ja Jag: Alternativ fyra är att strunta i både träning och brunch. Niklas: Ja Jag: Alternativ fem är att vi cyklar dit bort med en gång då hinner vi både äta och får träning. Niklas: Ja Det blev alternativ fem Som jag precis skrev så hade jag en fotografering i går. En sommar-skaldjursfotografering. Jag ställde klockan på 5.30 (det är jobbigt när den första siffran inte längre är 6 tycker jag). Men jag är ganska snabb på morgonen så efter en halvtimma bar det iväg. När klockan var 7 hade vi hunnit packa upp allting på caféet. Vi fotade på SoHo i Göteborg. Efter lite kaffe och tre-fyra chokladtryffelbitar (jösses vad gott..man kan ju inte börja ge mig sånt på morgonen då kan jag inte sluta sen) så var vi i gång. Riggning, upphällning, garnering, skära, smöra, pynta och duka..och sätta upp ljus då såklart! Sen hade jag kul i en timma med att hitta intressanta vinklar och fota medan de andra så smått började packa ihop det vi var klara med. Resultatet: Det kommer här!
I går vad det kräft-& krabbkalas hemma efter träningen. Anledningen till det var att jag hade fotograferat en skaldjursmiddag och fått med mig en massa gott hem. Jag fick även en jättestor påse med musslor.
Jag: I morgon blir det musselsoppa med grädde och vitt vin, gud vad gott.. det kanske till och med kan bli moules frites, jag har aldrig lagat det själv. Niklas: I morgon ska vi ju på avtackningsmiddag med mitt förra jobb. Jag: ja just det ja..i övermorgon istället blir det god musselsoppa. Niklas: Då fyller ju din pappa år. Jag: Ja just det jag...i över-övermorgon istället blir det... Jag och Niklas kollar på varandra (Hur länge kan man hålla musslor i kylen liksom) Jag: Eller så blir det ingen god musselsoppa. Jag gillar konceptet: "I min väska"...så igår kväll kände jag för att göra en själv. Det här finner ni i min väska (bland annat ska jag tillägga)
|
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|