Jag gjorde ett Sparris-tips till Valborg på @FoodSaver_nordic och då måste jag ju passa på att dela även det tipset här: Om du aldrig har testat att vacka + sous videa vit vårsparris så måste du göra det nu. Skala försiktigt sparrisen och tillsätt endast smör, salt och peppar i vakuumpåsen. Vacka och låt den stå i sous viden i 83 °C i 30 min så får du någonting som kommer att smälta i munnen. Dessutom stannar näringen bättre kvar inuti än om du hade kokat eller stekt den. Som topping kan du naturligtvis variera dig i oändlighet. Har du fina ätbara blommor, färska gröna örter eller varför inte Löjrom? Spara inte på krutet. Vår egen matkreatör (Tillägg: Jag då alltså..hehe) pocherade två ägg och hällde över en mousselinesås (hollandaisesås blandat med vispgrädde), och hör och häpna; lite rostad kokos på toppen. Det är spännande att leka med smaker och texturer så experimentera dig gärna fram. Det där lilla crunchet på toppen tillför något alldeles extra. Så skrev jag och jag menar det verkligen. MUMS! Och så gjorde jag en liten film som visar hur man vackar sparris med en utav våra senaste modeller: V3190X 1. Se till att påsöppningen ligger i den gröna rännan så att luften kan sugas ut. Lås maskinen med vredet i sidan. 2. Tryck på utsugningsknappen längst ut till vänster. 3. Luften sugs ut och påsen dras ihop mot sparrisen. 4. När den sugit klart går den automatiskt över till att försegla påsen och den knappen som ligger precis bredvid blinkar i någon sekund. 5. När allting har slocknat så är det färdigt och du kan låsa upp vredet i sidan igen. Enkelt och snabbt!
0 Comments
Jag gör så mycket olika inlägg hela tiden till våra olika varumärken, så jag glömmer att visa en del saker. Det ni ser här var t.ex. en påskannons som jag gjorde för Breville. Idag är det polkagrisens dag och för detta gjorde jag ett inlägg för Brevilles Sociala Medier med kaffe-polka-shotar. Ungefär som hotshot fast med mintlikör istället. Så här blev bilderna:
Så var Mars förbi. April känns alltid som en snabb månad och maj har så många korta veckor också så vips kommer det vara sommar. Jag saknar värmen. Solen strålar på allt vad den kan här på uteplatsen, men det är ändå ruggigt att vara ute. I helgen börjar vi på projekt: "Lägga klinker i tvättstugan." Det borde vi gjort för längesedan, men allt har sin tid. Niklas ville renovera vårt badrum och jag sa bestämt: "Nej tvättstugan måste gå före." Så jag antar att badrummet är på tur efter detta. Vi kör ingen superrenovering i alla rum samtidigt som många gör. Vi tar ett rum i taget med lagom mycket mellanrum och när vi kommer att komma till sista rummet så är det säkert dags att börja om från början i gen. Den taktiken passar oss mycket bättre. Gud vad jag tjatar: Här kommer bilder från telefonen under marsmånad.
I måndags var det lakritsdagen och då producerade jag lite material för en saltlakrits- & kaffeshake för Brevilles räkning. Jag har ställt i ordning en liten fotostudio som är enkel att flytta runt här hemma. Den består av ett lekrumsbord och en barnstol från IKEA som jag trycker ihop och kan luta en vit hyllskiva mot (så att jag får upp en vit vägg bakom.) Här hänger jag tapet med olika bakgrunder, tyg, slänger över en duk eller printar något särskilt som jag vill ha i bakgrunden. Varför ska man kunna flytta runt den lilla studion då? Jo för att ibland är det perfekt ljus ute på vår terass och ibland är det för ljust och då behöver jag ställa mig på andra sidan huset. (Man vill ju inte ha direkt solljus). Ofta har jag all rekvisita jag behöver hemma vilket är så smidigt för då går det så mycket snabbare att fota. Så här blev mitt lakrits-inlägg:
Vem gillar inte enkla recept liksom? Vi sitter vid matbordet och äter.
Jag till Niklas: Maybe this was a little bit too spicy for the kids? Nora: Jag tycker inte att det var så starkt. Jag: Herregud Nora jag glömmer hela tiden bort hur bra du är på engelska. Niklas: Du får börja prata franska nu istället. Här var det en lugn och skön påsk i år. Vi brukar ju alltid passa på att åka någonstans när vi får några dagar ledigt och hade det inte varit en pandemi så kanske vi hade tagit en week-end någonstans eller åkt skidor? Men barnen var rätt nöjda ändå. Nora ville inte vara påskkärring. "Det är man ju varje år", tyckte hon. Nu var det istället en påskkyckling som gällde och hon går såklart all-in som sin mor. Vi påskdukade med hemmagjorda påskägg och åt sillunch och lammstek med potatisgratäng och egengjord mustig rödvinsås.
Här kommer mat, mat mat, mera mat, se upp nu kommer mera maaaaat... trallala la la la
Min hemsida och blogg ändrar lite skepnad beroende på vad jag jobbar med för tillfället och eftersom det är mycket fokus på mat just nu så är det det ni får se bilder på. Klagonumret ni kan ringa är 000-111222333. Det är inte säkert att någon svarar! Här har jag gjort: Skagentoast med egenslagen majonäs, fotat semlor för jobbet, gjort långkok köttfärssås i en Crock-pot, stekt torsk med misosås, bakat chocolate chip cookies för att testa elvispen från Breville, druckit upp min vinst som jag vann i vinlotteriet på jobbet (digital dragning), gjort påskdesserter som liknar små harar med jordgubbsöron, haft påskmiddag med 4 små rätter där det stora samtalsämnet var de största vita vårsparrisarna vi någonsin sett ihop med pocherat ägg och hollandaise-sås och karameliserad Brie de maux och avslutningsvis den godaste spenatsoppan med ägghalvor som ungarna här hemma är alldeles galna i. Voila: I helgen var jag på skärgårdstjejhelg på lyr. Gud vilket fantastiskt ord: skärgårdstjejhelg? Vem vill inte gå på något sådant? Både Emma och Josefin har antikroppar så det kändes rätt säkert att umgås. Vi åt på en supermysig fiskekrog som nästan låg i vattnet, var uppe på toppen av berget och kikade på utsikten. Dock blåste det så mycket så vi trodde nästan att vi skulle kunna flyga iväg någonstans. Sen myste vi hela kvällen med bubbel, jordgubbar, godis, snacks och en liiiite för lyxig dippsås. Pratade gamla minnen, lekte "Jag har aldrig." och "pest eller kolera" och somnade inte förrän kl. 2 på natten. Herregud så underbart att få komma bort från vardagen och umgås med dessa härliga tjejer.
Love UUUUU!! Under påskhelgen var vi och käkade på Bhoga. En restaurang med en michelinstjärna i Göteborg. Något kul är man ju tvungen att ta sig för och vi hade sååå längtat efter en riktig avsmakningsmeny. Det var riktigt bra faktiskt. Mycket bättre än Koka där vi var för ett tag sedan och tyckte att all mat var för sur (eller syrlig). Jag hade ju en blåsa på ena sidan av tungan när vi gick därifrån. Bhogas smaker var mycket mer varierade. Det var både salt, sött och syrligt och väldigt höga smaker om jag får säga som Mischa i mästerkocken. Däremot är fortfarande Thörnströms svårslaget om man nu ska jämföra michelin-restauranger. Återkommer när jag har testat alla andra också... hehe. Min favorit var havskräftan med det rivna kräftsmöret och det isländska löjromen med den svarvade kålroten.
|
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|