När man sitter hemma och jobbar så glider jobbdagen lite mer över i vardagen och fritiden. Jag har svårare att veta vilken dag det är, vilken tid det är och framför allt vilken vecka det är. Kvällarna blir längre eftersom jag inte behöver gå upp lika tidigt på morgonen och så. Men vi försöker ändå göra lite mer aktiviteter på helgerna för att vi ska känna att det är helg och såklart för att barnen ska få komma ut.
Förra helgen blev vi spontant inbjudna på middag hos grannar på lördagen och på söndagen körde vi äventyrsdag på Hönö. Trots att vi varit där en massa gånger så hittade vi en del av ön som vi inte besökt tidigare. Det blev en lång promenad på klippor och stigar. Sen köpte vi sushi och ungarna var helt galna i det. (hjälp!) Och vips så blev det vardag igen.
0 Comments
Här kommer slutet av månaden också. Så här såg det ut när jag bakade till mina kollegor inför sista dagen på jobbet, när vi lunchtränade hemma Niklas och jag, när vi var hemma hos mamma och pappa och fick med oss massa äpplen från äppleträden och när jag badade badkar inomhus för första gången på några år. Oktober månad kommer säkert, om jag får gissa och det får jag ju, bestå av mängder utav bilder på en kaffekopp framför öppna spisen hemma. Vi får se nästa månad om jag har rätt.
Nora: Vilken tur att vi bara är två barn i vår familj. Vi har varsin platta i bilen och vi får varsin förälder som ska natta oss.
Jag: Jag växte ju upp i ett hem med tre barn. Jag hade desutom tvillingar som småsyskon. Tror du att nån nånsin hade tid med mig då? Nora: Oj Jag: Jag fick klara allting själv och fick bara höra: "Melissa du fattar väl bättre.. du är ju äldst." Vad jag än gjorde. Jag var tvungen att bli vuxen snabbt. (Jag försöker få det att låta riktigt synd om mig) Nora: Fick du vara uppe senare på kvällen då? Jag har hittat Niklas gamla dagbok från när vi träffades.
Jag: Här står det Melissa... och här... och här... och här. Nu ska vi se vad du har skrivit om mig (jätteladdad) Gud vad spännande det ska bli att läsa.... ssssss....iiiii....lllll....vvvvv......eeeee......rrrrr......ffff....iiii.....ssss...kkk.... silverfisk? Niklas: Det står givetvis. Jag: Ååå vad irriterande. Du behövde verkligen inte ha lås på boken i alla fall. Jag: Nej den tröjan är smutsig Casper. Du får ta den här istället.
Casper: Okej, har den tvättat sig då eller? Jag: Jaså det är så du tror att det går till. Den tvättar sig själv! Första höstmånaden är snart till ända. Jag har kokat broccolisoppa, hjälpt Nora med läxor, bakat bröd, fått två (!!) oväntat jäkligt stora blåmärken på benet, varit på dejt med Emma, tagit några få kvällsdopp i havet, kikat på det nya IKEA varuhuset som snart är klart för inredning, cyklat en fjärdedels marathon i Säffle efter Niklas som har sprungit, firat svärföräldrarnas 65-års dag, varit i Falkenberg på mini-staycation och sist men inte minst så har jag fått nytt jobb på IKEA! Nu jobbar jag hemifrån och jäklar vad jag ser fram emot att jobba bredvid en öppen spis hela kalla oktober, november och december.
För två helger sedan var vi och firade Niklas föräldrar som fyllde 65 år. I samband med detta gick vi och fotograferade oss i en fotostudio. Det var ett under att alla barn satt still och tittade in i kameran samtidigt. Så här blev bilderna av familjen Sondell/Vinka: Två blonda/blåögda och två mörkhåriga/brunögda barn.
Här kommer en massa tips på hur man kan tillaga en god förrätt som jag har hittat på. Eller hittat på och hittat på. Jag har fått inspiration från 4 olika recept. Vi skulle ju som jag nämnt tidigare åkt upp till smögen och fixat var sin rätt. Jag och Niklas skulle stått för förrätten och eftersom jag hade preppat allting och så blev det inställt precis kvällen innan så var det inte mycket mer att göra än att laga till rätten som söndags lyx-förrätt istället. Men vem vill inte ha en lyxig söndags-förrätt? Vi köper alltid lax från fiskbilen hemma. Det är sååå mycket bättre kvalité än i affären. Eftersom det är Salma-kvalité kan man äta den rå. Jag gjorde stenhårda rullar i plastfolie som jag snörpte åt i kanterna. På så sätt fick jag en laxrulle som jag sedan (efter att den stått och format sig i kylskåpet) rullade runt i en het panna. På så sätt blir den tillagad runtomkring men rå i mitten. Detta knepet lärde jag mig när jag jobbade med exxent och pratade med kockar. Det kallas att sota fisken. Jag hade förberett en rulle per man, men eftersom vi inte var 6 personer hemma på söndagen frös jag in två utav rullarna. Nästa tips är att använda en sprits när man klickar ut såsen. Det blir så mycket vackrare på tallriken. Just den här såsen gjorde jag på en burk smetana, finhackad rödlök, cironsaft, dill, salt och peppar. Tips nr 3: Få tag på riktigt bra kvalité på rom (finns i bra fiskhandel) jag älskar de där stora runda bitarna som riktigt smätter när man sätter tänderna i dem. Till detta hade jag rostat pinjenötter i en torr panna, lagt in egen gurka och småhackat ett granny smith äpple utan skal. Sen monterade jag allt detta tillsammans med dill på tallrikar....enjoy! Blev verkligen supergott. Om man inte orkar göra värsta varmrätten efter detta kan man ju bara göra en ostbricka istället. Det gjorde vi nämligen.
Förra helgen var det tänkt att vi skulle upp till smögen med två andra par, laga mat och bada i badtunna samt doppa oss havet. Men när alla har barn så ökar ju sannolikheten att någon blir sjuk och man får ställa in. Det var precis vad som hände. Men våra barn var friska och eftersom jag och Niklas var taggade, vi hade barnvakt och vi hade kunnat tänka oss PRECIS vad som helst bara vi hade fått komma iväg så bokade vi Grand hotell i Falkenberg istället. Vi gjorde precis allt vi hade tänkt fast med bara oss själva som sällskap. Dessutom badade vi nakna i havet, bastade på hotellet och gick ut och åt en avsmakningsmeny på en god restaurang. Helgen blev precis lika bra som vi hade hoppats. Vi hade världens finast utsikt från hotellrummet. En gammal bro över vattnet.
Så här såg det ut när vi byggde upp en sustainability-vägg i entrén på IKEA i Kållered. Från skiss till färdigt resultat. Längst ner finns en snabbspolad film som visar hur väggen växte fram. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|