Oj vad jag ligger efter. Här kommer januari från telefonen:
Äntligen snööö. skridskor, pussel, en helg i Halmstad, asiatisk mat, nytt jobb, ny president, nytt sovrum, digital AW och myskläder är ord som får sammanfatta denna månad. Verkar det rörigt och konstigt? Nejdå. Se nedan:
0 Comments
Just nu är sportlovet igång för vissa i Sverige. Göteborg hade lov förra veckan och familjen Sondell avslutade veckan med lite skidåkning i Sunne. Det var nog sista chansen för nu börjar snön smälta bort så sakteliga. Men våra sportlovsannonser för Crock-Pot som jag har gjort rullar vidare på nätet i olika forum. Jag har gjort ungefär en miljon olika filmer och stillbilder i olika format (utan att överdriva). Här nedan får ni se dem som rullar i sociala media. Tanken var att de allra flesta befinner sig på hemmaplan i år och aktiviteter som skridskoåkning, vara ute i naturen, pärla pärlplattor och åka pulka är trendiga aktiviteter som de allra flesta av oss gjort i alla fall någon gång under lovet. DÅ är det helt perfekt att låta Crock-Pot laga middagen undertiden så är maten klar när man kommer hem igen. Förra veckan var det semmeldagen och jag tog tillfälle i akt att skapa lite content till vårt instakonto Breville_nordic. Ni kommer att få höra mig tjata om det ett tag nu så det är lika bra att ni går in och följer direkt. En av de roligaste sakerna med semmeldagen varje år tycker jag är att se alla olika varianter. Jag älskar att alla är så engagerade och kreativa. Själv gjorde jag semlor av croissanter. Det blev sååå mycket godare. Luftigt och krispigt på en och samma gång. Jag och Niklas klämde en till lunchen och de övriga fick barnen dela på när de kom hem. Det är intressant hur snabbt jag har ändrat fokus. Från att lägga en hel del tid på att tänka ut outfits, kolla på olika kläd-instagramprofiler, läsa modetidningar och bara fota fota fota kläder till att inte bry mig ett dugg om vad jag har på mig och bara fokusera all min tid och energi på mat istället. Så här har hela månaden sett ut. Jag har fotat mat, gjort stories om mat och såklart också lagat en massa olika goda maträtter: Det här är ganska otroligt. Gissa vad jag har fått persiljan från? Jepp..från mitt land i trädgården. Jag grävde fram den under snön. Den ligger helt grön och fin under snötäcket. Snacka om bra investering att satsa på. Plantera bra örter och kryddor. De håller liksom året runt utomhus. Jag provade också den nya Time Selecten. Crock-Poten med inbyggd klocka där man ställer in exakt när man vill att maten ska vara klar och så räknar maskinen ut hur den ska laga den på bästa sätt. Det är en helt unik produkt på marknaden. Finns inga konkurrenter som har något liknande. Jag gjorde den godaste såsen till kyckling och ris utav följande: Sesamolja Risvinäger Japansk soya Honung Jordnötssmör Tahini Ingefära Vitlök Sååååå gott! Det här kanske inte är en matbild, men ack så aptitlig ändå. Det är vår vackra skog med en halvfärdig platå. Den ska såklart kläs in ordentligt med plankor och få en trappa också innan den är klar. Det blir ett vårprojekt. Vi trotsade folkhälsomyndigheten för första gången sedan i mars förra året och bjöd hem Maria och Johan med familj på mello-mys. Alla var friska och vi träffades utomhus och lekte och åkte pulka först. det kändes sååå normalt men ändå sååå längesedan man kunde ses så här. Nu längtar jag till våren och värmen så man kan börja ses utomhus lite mer igen. Vi gjorde egna asiatiska vårrullar med grönsaker, chiliräkor och soyamarinerad lax.
Förra helgen sprang vi ut nakna och rullade oss i snön och hoppade sedan in i vår varma jacuzzi. Väldigt roligt till barnens stora förtjusning. Jag var den som gjorde det flest gånger för jag ville göra en liten insta-story... och då får man ju frysa lite extra. Men väldigt härligt var det. Efter badet gjorde jag irish coffee till mig och Niklas och barnen fick varm choklad med marshmallows som var grillade i öppna spisen. Vilken fullpott!
Jag håller ju som ni vet på att experimentera lite grann med våra produkter och i veckan så testade jag att använda paninigrillen till något annat än smörgåsar. Jag gjorde enkla rårakor som jag fick en perfekt krispig yta på. Den stora fördelen är ju att man slipper vända dem som i en stekpanna och får då både tryck och värme från två håll samtidigt. Väldigt smart! Jag kommer definitivt att använda den som ett stekbord igen. Om ni vill se mer smart tips och trix från mig och mina kollegor så följ oss här: Instagram: breville_nordic Facebook: brevillesverige Jag råkade komma över dessa små akvarellkluddar. Jag höll på som sjutton att göra cirklar i olika blåa toner i akvarell för att få till ett bra tryck för skålar på den tiden då jag jobbade på MerxTeam. Det var väldigt rolig och resultatet blev ju ett helt gäng skålar i olika storlekar och färger. Jag har dem i dag som tacos eller tapas-skålar eller att blanda dipp i, eller olika typer av såser och tillbehör. Den stora skålen har jag som salladsskål. Väldigt praktiskt. Har ni kanske sett dem i bakgrunden på någon utav alla mina fotografier?
Jag: Har inte ni män också en tid varje månad då era hormoner är lite...ehh... annorlunda?
Niklas: Nej verkligen inte. Jag: Är du säker? Det känns nämligen som att du är lite gnälligare vid vissa tidpunkter. Nu har jag kommit igång ordentligt på jobbet. Det är många varumärken att ta sig igenom och lära sig. Ett utav märkena är Breville. Det är hushållsprodukter som kanske ännu inte är så kända i Sverige. Men väligt bra kvalité och märket har funnits länge i England. Det var faktiskt de som en gång i tiden uppfann smörgåsgrillen bara för att nämna något. Jag håller just nu på att försöka bygga upp instagramprofilen och också bygga vidare på facebook-sidan. Det går så trögt i början när man måste kämpa för att få fler följare. Ni får gärna hjälpa till och stötta oss. Följ här:
Instagram: breville_nordic Facebook: brevillesverige |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|