Åhh vilken skön dag det var när jag kom hem från jobbet. Det doftade underbart och allt var skinande rent efter städaren. Jag gick och tränade, kom hem och satte på mig en jätteskön ansiktsmask, åt supergod hämtmat (dim sung) Om ni inte har testat det så gör det..finns på en del kinarestauranger...finns både stekt och ångkokad och med olika innehåll. Sen tog jag världens längsta dusch, skrubbade fötterna och smörjde in mig med en lite för dyr men jäkligt gott doftande fuktighetskräm. Ibland måste man helt enkelt göra det bästa av måndagen!
0 Comments
Gud vad mycket tips jag kommer med. Först hårtips och sen mattips. Jaja ibland känner man bara för att dela med sig. Jag var så himla sugen på bakpotatis igår så jag gick och köpte två stycken stora potäter. Men jag var inte sugen på någon kletig fet majonäsröra i. Så jag gjorde en jättefräsch blandning av Keso (med löksmak) Avocado och salladslök. Sen stekte jag lite bacon och strödde över för att få lite krispighet. Servera detta med valfri grönsallad och ni har en hel mättande och supergod måltid!
Här kommer dagens hårtips! Det funkar nog bäst om ni har ganska tunt hår och vill ha lite mer volym i era knutar. Har ni däremot tjockt hår som jag så rekommenderar jag en stark nacke, eller att man kör med bara håret (blir så jäkla tungt annars) Och här kommer tipset: Skapa en hår-donut av en avklippt strumpa som du rullar ihop. Klä den med en likadan avklippt nylonstrumpa (gärna i samma färg som er egen hårfärg) När den är klar trär ni på den som en vanlig tofs och drar ut den mot hårtopparna. Sen är det bara att rulla in den tillbaka till hårfästet. Den behövs inte fästat då topparna redan ligger inlåsta. Som sagt, jag tycker att detta blir tungt och knuten blir ofta enormt stor så jag kör utan donut under. Men om ni aldrig lyckas få någon volym i ert hår är detta värt att testa!
I går var vi på Hockey. När jag hade satt mig ner och tittade runtomkring mig så insåg jag att vi satt nästan mitt i Modoklacken...typiskt Niklas. Men jag hejade såklart i smyg på Frölunda och de vann. Sen gick vi till Lotus bar för att hälsa på Anni och Lena som fyllde 29 år och mumsade på en räkmacka och drack dagens drink. Jag: Vad är det i dagens drink? Bartendern: Det är improviserat! Jag: Jaha, det låter gott en sån tar jag! På väg hem i väntan på båten. Tänk att man tar båten hem. Det hade jag inte förutspått för ett par år sedan!
I dag ska vi på hockey på scandinavium och I morse hade Niklas lagt fram sin Hockeytröja som han ska ha på sig.
Niklas: Nåå? ser jag inte bra ut i min Modo-tröja? Jag: mm...är det Modo som ska spela? Niklas: Såklart!! Varför tror du att vi går? (Niklas är stort fan av Modo) Jag: Jaha vilka möter de? Detta var tydligen jätterolig. Hur ska jag veta att det alltid måste finnas ett hemmalag? Jag: Vad är det i dagens drink? Bartendern: Det är improviserat! Jag: Jaha, det låter gott en sån tar jag! Ibland kan man hitta roliga bilder i sitt arkiv att fixa och trixa lite med. De här bilderna föreställer mig gåendes på en grönskande väg mitt i centrala Köpenhamn. Niklas är fotografen (han kan han också ibland)
Niklas köpte en hel bunt med gamla buster-tidningar från 70-talet på second hand. De är alla handmålade idrottsmän från olika sporter. Tillsammans valde vi ut de snyggaste och av omslagen har jag gjort en stooor tavla. Och jag har inte visat den fina magneten som jag köpte i Turkiet. En platta med muslimsk text och symboler. Den passar fin-fint in bland alla andra magneter från olika världsdelar!
Här kommer lite design. Jag har gjort artwork på tre av våra nya produkter. Jag placerade en beskrivande text (om vad det är för något) längst ner på samtliga produkter och ritade ett litet flygplan på insidan av fodralen. Det måste finnas mycket plats för olika företag att placera sitt eget tryck eller logotyp så framsidorna är väldigt tomma!
Och längst ner ser ni hur produkterna blev i verkligheten. Igår var en ganska crazy dag. Jag trodde karateträningen skulle börja för terminen för så jag lastade en väska full, men träningen visade sig börja nästa vecka. Jag glömde mitt Visakort i en automat. Jag färgade håret blont, men det blev oranget. Jag lagade en tvårätters middag och öppnade en flaska rött på en måndag. Och så drömde jag något om att jag jagade tjuvar i natt. Idag är jag helt mördbultad. Huvudet värker och jag måste få klart allt innan jag ska dra till mässan i morgon. Och här kommer en bild på mitt öga!
_Nu tänkte jag svara på en kommentar här direkt i bloggen eftersom fler kanske vill veta receptet :)
Anna.P.s skrev så här: "Men åhh, dom blev ju jättefina! Du e ju grym på att baka! Jag har hört att macarons inte alls e lätt att få till... Själv har jag inte ens vågat testa än... Har du något bra recept du kan tipsa om? Å snickerskakorna ser ju hur smarriga ut som helst dom med! Recept där med kanske? ;-)" Svar: Macarons ÄR svåra att få till. Det är jag den förste att skriva under på. Men vi bakade över tio satser så man lärde sig efter hand. Den första satsen vi gjorde blev väldigt ful..så mitt viktigaste tips är att baka dem ett par gånger innan man gör det på riktigt och vågar bjuda över någon på fika! När vi bakade så använde vi Leilas recept: Det kan ni hitta här! Hon har också många smaker på smörkrämen i mitten så har man gott om tid kan man få till en massa fina färgglada macarons. Mitt andra tips förutom att baka dem en massa gånger är att använda silikonbakplåtspapper, för det svåraste av allt var att få loss dem. Ett bra tips är också att låta dem stå i typ tio minuter efter att man har spritsat ut dem på plåten. Då hinner de sjunka ut lite och toppen försvinner (den är en mardröm att ha som bottenplatta...för då kan den inte ligga platt på bordet) Dessutom förhindrar du dem från att spricka om de har stått och vilat lite innan ugnen. Fast jag tycker i och för sig inte att det gör något om de spricker lite. Då ser de mer maräng-hembakta ut. (vi fick ett par satser som sprack ändå..trots noggrant förberedande. Och sista tipset är att inte ha en för rinnig smörkräm. Vi gjorde den för lös i början eftersom vi hade för mycket karamellfärg. (Det står inte hur mycket man ska ha i receptet..men några droppar räcker gott och väl) Om den blir för rinnig kan man inte trycka ihop kakhalvorna. Så där det var mina macarontips det. Bilden är lånad från Leilas recept! Lycka till. Snickerskakor recepten återkommer jag mne |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|