Jag gjorde ett Sparris-tips till Valborg på @FoodSaver_nordic och då måste jag ju passa på att dela även det tipset här: Om du aldrig har testat att vacka + sous videa vit vårsparris så måste du göra det nu. Skala försiktigt sparrisen och tillsätt endast smör, salt och peppar i vakuumpåsen. Vacka och låt den stå i sous viden i 83 °C i 30 min så får du någonting som kommer att smälta i munnen. Dessutom stannar näringen bättre kvar inuti än om du hade kokat eller stekt den. Som topping kan du naturligtvis variera dig i oändlighet. Har du fina ätbara blommor, färska gröna örter eller varför inte Löjrom? Spara inte på krutet. Vår egen matkreatör (Tillägg: Jag då alltså..hehe) pocherade två ägg och hällde över en mousselinesås (hollandaisesås blandat med vispgrädde), och hör och häpna; lite rostad kokos på toppen. Det är spännande att leka med smaker och texturer så experimentera dig gärna fram. Det där lilla crunchet på toppen tillför något alldeles extra. Så skrev jag och jag menar det verkligen. MUMS! Och så gjorde jag en liten film som visar hur man vackar sparris med en utav våra senaste modeller: V3190X 1. Se till att påsöppningen ligger i den gröna rännan så att luften kan sugas ut. Lås maskinen med vredet i sidan. 2. Tryck på utsugningsknappen längst ut till vänster. 3. Luften sugs ut och påsen dras ihop mot sparrisen. 4. När den sugit klart går den automatiskt över till att försegla påsen och den knappen som ligger precis bredvid blinkar i någon sekund. 5. När allting har slocknat så är det färdigt och du kan låsa upp vredet i sidan igen. Enkelt och snabbt!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|