Här kommer en massa tips på hur man kan tillaga en god förrätt som jag har hittat på. Eller hittat på och hittat på. Jag har fått inspiration från 4 olika recept. Vi skulle ju som jag nämnt tidigare åkt upp till smögen och fixat var sin rätt. Jag och Niklas skulle stått för förrätten och eftersom jag hade preppat allting och så blev det inställt precis kvällen innan så var det inte mycket mer att göra än att laga till rätten som söndags lyx-förrätt istället. Men vem vill inte ha en lyxig söndags-förrätt? Vi köper alltid lax från fiskbilen hemma. Det är sååå mycket bättre kvalité än i affären. Eftersom det är Salma-kvalité kan man äta den rå. Jag gjorde stenhårda rullar i plastfolie som jag snörpte åt i kanterna. På så sätt fick jag en laxrulle som jag sedan (efter att den stått och format sig i kylskåpet) rullade runt i en het panna. På så sätt blir den tillagad runtomkring men rå i mitten. Detta knepet lärde jag mig när jag jobbade med exxent och pratade med kockar. Det kallas att sota fisken. Jag hade förberett en rulle per man, men eftersom vi inte var 6 personer hemma på söndagen frös jag in två utav rullarna. Nästa tips är att använda en sprits när man klickar ut såsen. Det blir så mycket vackrare på tallriken. Just den här såsen gjorde jag på en burk smetana, finhackad rödlök, cironsaft, dill, salt och peppar. Tips nr 3: Få tag på riktigt bra kvalité på rom (finns i bra fiskhandel) jag älskar de där stora runda bitarna som riktigt smätter när man sätter tänderna i dem. Till detta hade jag rostat pinjenötter i en torr panna, lagt in egen gurka och småhackat ett granny smith äpple utan skal. Sen monterade jag allt detta tillsammans med dill på tallrikar....enjoy! Blev verkligen supergott. Om man inte orkar göra värsta varmrätten efter detta kan man ju bara göra en ostbricka istället. Det gjorde vi nämligen.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|