Kommer ni ihåg att jag var på en hot sauce workshop när Caroline Dafgård precis hade släppt en bok som heter Condiments? Kolla här för att se blogginlägget! Det var 6 veckor sedan och enligt receptet skulle den stå i 6 veckor innan man kunde koka upp den, mixa och sila slät och hälla upp på flaskor. Så här såg burkarna som stod och väntade i 6 veckor ut. Beroende på vilken chili man använder får man olika smaker. Jag gjorde en fruktig och rökig med torkad chili som blev mer gulbrun i färgen och en extra hot med bara färska vanliga röda chilis. Den blev klarare röd i färgen. I boken som jag fick med mig hem finns även recept på senap, ketchup, majonnäs, vinägersåser, kryddblandningar pickles och inläggningar, osv. Jag får göra fler egna såser. Det är ju så mycket godare. Och man slipper alla E-ämnen. När jag var klar med uppkokningen, mixningen och silningen genom silduk luktade det chili i hela köket. Titta vad fint det blev med alla små flaskor. De här små kommer att bli perfekta julklappar. Jag fick dessutom ihop en stor flaska för vårt eget kylskåp. (Hot Saucen håller i ett år) Och den krämiga pastan som blev kvar med alla kärnor och skalrester efter silningen igenom silduk hamnade i en burk. Jag vill helst inte slänga någonting och tänker att jag borde kunna använd detta i matlagning också. Tänk er en tesked chilipasta i stekpannan med en fin olivolja, lök och någon klyfta vitlök och sen slänger man i lite räkor och svungar runt. Det kommer att bli succé!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|