Här kommer ett recept igen! Eller tja... eftersom jag aldrig kan ange några mått kanske vi borde kalla det för inspiration. Efter påskmiddagen i söndags så hade jag en massa bröd över som stelnat och blivit hårt. Den första instinkten är ju att slänga alltihop i komposten, men sen tänkte jag att jag lika gärna kan göra något man kan äta. Så jag bestämde mig för att göra egna krutonger. Man börjar med att skära allt bröd i små kuber. Om man hade gjort som på restaurang så hade man skurit bort alla kanter, men det blir så mycket matsvinn då så jag har hellre en massa ojämna kanter med och använder ALLT bröd. Lägg allting i en bunke och häll på olja och krydda ordentligt. Jag hade faktiskt slut på olivolja (tro det eller ej) så jag tog tryffeloja vilket ju blir ännu godare. Sen använde jag mig utav Herbamare som är ett örtsalt. Och ytterligare en blandning av torkade örter som jag har i mitt kryddskåp. Man kan ju ösa på vad man tycker är gott tänker jag. Häll ut på en plåt och ställ in i ugnen. Ta ut när det fått lite färg och blivit knaprigt. De behövs faktiskt inte vara inne så himla länge. Bitarna är ju rätt små. OBS! Om ni har ammande barn så ställ en äggklocka. Jag har glömt grönkål i ugnen när jag skulle göra grönkålschips. Jag har glömt pinjenötter i stekpannan när jag skulle göra egen pesto. Jag glömde ungen i ugnen när jag skulle...nää jag skojar bara! Sen kan man ju lägga upp dem i en skål (eller två) om man vill få undan plåten från köket. Där kan de ligga tills de svalnat helt. Bästa sättet att förvara dem på är ju i en plastpåse. Då kan man ta fram dem till favoritsoppan. Jag tänkte göra gulasch till veckan och då passar de super tillsammans med en klick créme fraiche.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|