Jag trodde att jag skulle få vara ensam på kvällen när jag fyllde år, så jag stack till mataffären efter träningen och köpte asiatiska dumplings som jag tänkte gräva ner mig i soffan med. Men så fick jag en trevlig överraskning när jag steg innanför dörren. Niklas hade slutat tidigare och fixat både choklad och bubbel. Mysigt värre! Dagen efter skulle jag bjuda familjen på middag. Jag gjorde en asiatisk pasta pesto som är väldigt enkel, men väldigt god. Så jag delar med mig av receptet för en gångs skull. Äggnudlar (breda) Stekt kyckling i små bitar Pesto Mozarella Fetaost Koriander Mynta Basilika Jordnötter Lime Gräslök Chilisås Jag gillar inte att ange mått och sånt där, det märker man ju när man blandar ihop allt om det är för mycket eller för lite av det ena eller det andra. Gillar man t.ex. jordnötter så öser man på det och gillar man det inte så minskar man mängden eller skippar det helt och hållet. Lätt som en plätt! Och till detta gjorde jag focaccia (utan oliver och rosmarin..med bara flingsalt) och så skar jag dem i smala långa bitar. Och så fick jag fin-fina presenter! Inslagna i fint papper och fina snören! En stor och härlig kakburk! Fint armband! Någon tyckte tydligen att jag skulle baka mer Macarons...enligt boken heter det Makroner på svenska..jag föredrar det franska namnet! ;) Till efterrätt blev det choklad fondue med jordgubbar, kiwi, banan,ananas, mango, godis och snacks. Jag föredrar att smälta vit choklad...det är godare!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|