Nyår 2019 var om jag ska använda ett enda ord: välplanerad!! Haha oväntat va? Vi är tre familjer som brukar ses och har gjort detta förr så vi är otroligt synkade. Jag hade gjort ett schema som vi skrattade åt hela dagen och kvällen, men som vi ändå kikade på konstant och också lyckades hålla. Vad gjorde vi då? Jo vi körde naturligtvis en copy-paste på förra årets nyårsdag som blev så lyckad. Vi började med en utomhusaktivitet (grillning i skogen) och sen blev det bad, dusch och bastu hemma hos oss innan vi klädde på oss finkläderna och lät var sin familj stå för var sin rätt. Så här såg det ut: För familjen Sondell började der redan på morgonen då Niklas tog med ungarna på lekhus medan jag preppade maten. Ost- och potatisbollar kan jag verkligen rekommendera som tillbehör. Väldigt enkelt egentligen, men blir väldigt lyxigt och omtyckt. Mosa potatis och häll över riven västerbottenost, salta och bind ihop allt med äggulor. Hur mycket du behöver av allt beror såklart på hur många du ska göra, men man märker när smeten binder ihop sig för det är lätt att rulla bollar av smeten när det är lagom av allt så det är bara att testa. När allt var preppat och klart drog vi ut till vår skog hemma och grillade pinnbröd och korvar. Det är smidigt med en hemmaskog om nån behöver toaletten eller om man har glömt något hemma osv eller hur? "Bilden kommer väl inte att användas offentligt någonstans va?", undrade grabbarna som bestämde sig för att börja spontanträna lite efter allt bastande. "Nejdå, den hamnar bara på min blogg", svarade jag lugnt. Fina familjen Aronsson! Och lika fina familjen Karlsson Vi fick till en familjebild vi också! Hela gänget! Casper är du med? Nejhej.. ja ja 12 av 13 får ändå räknas som lyckad. Surdegspizza bakas med fördel med finkostymen på. Hack-perfektion!!! Förrätten är serverad: Löjromspizza med surdegsbotten, creme fraiche, parmesan, gräslök, rödlök och riven citron. Niklas presenterar vinet med sin fusklapp. Kan någon känna vilka frukter det är i undertonerna? Det blir smaktest. Ingen får rätt. När man ska ha så många moment som jag hade i varmrätten gäller det att vara väl förberedd. Min food-prepping som jag gjorde på morgonen betalade av sig när jag skulle: Fritera, steka, koka, lägga in och ugnsbaka på samma gång. Hade fått tag på en fin bit hälleflundra från västkusten. Älskar när man frågar efter något särskillt och expediten i affären ringer upp fiskaren med en gång för att kolla om det kommer in dagen därpå. Skulle aldrig vara möjligt att göra så i Stockholm t.ex. Här står jag i min puffiga Jaquardsydda Tattoo-dress signerad Maria Westerlind för MQ och lagar mat. Den funkar för det med kan jag hälsa. Om ni är sugna själva på att äga en likadan är den just nu på REA här: Detta är då varmrätten: Ugnsbakad hälleflundra (som först stektes för att få stekyta), friterade ost-& potatiskroketter, inlagd kålrabbi, grädd- & citronstekta brysselkålsblad med brynt hasselnötssmör och krispiga ärtskott. Efterrätten: Choklad- och noguatcheesecaken hade inte satt sig. Men vad gjorde det när smaken var helt gudomlig! Vi har tydligen satt en ny tradition att fota en gruppbild vid matbordet med ett barn framför. Kolla förra årets bild här! Barnen somnade, vi kikade på raketerna och önskade varandra gott nytt år. Allt precis enligt schemat :)
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|