I år var vi hemma hos oss och firade nyår. Det blev lite stressigt dagarna innan för det var mycket att förbereda. Mat såklart för nyårsmiddagen..både för vuxna och för barnen, all dryck skulle inhandlas och frukost och bäddning för vi skulle ha en familj som sov över och sen packning inför Branäs dit vi skulle åka redan dagen efter nyår. Även där skulle vi förbereda en massa mat och såklart all skidutrusning där pjäxorna naturligtvis hade blivit för små sen sist.... Pust alltså. Vi lyckades nästan med bedriften att förbereda allt på en gång. Vi glömde bara Caspers mössa, Noras skidjacka och fisken och köttet hemma i frysen, men det löste sig ändå. Så här såg nyår ut: Haha... mina försök till vackra drinkar gick åt skogen. Jag hade bett Niklas köpa ett bartenderset dagarna innan, men som vanligt var han snål och ville inte kosta på oss ett helt set med sil och så utan köpte den billigaste shakern han kunde hitta bara. Och jag som hade planerat att göra en vacker basilika gin fizz och verkligen hade behövt en sil (och en ordenlig shaker). Resultatet ovan är inte lika fint som när jag övade och gjorde en vanlig gin fizz nedan. Så nästa drink fick bara bli en Cuba Libre. Det var lite kaos när barnen skulle äta samtidigt som jag skulle förbereda de vuxnas förrätt och en vinsås till varmrätten kokades på spisen samtidigt, men men...allt GÅR. Årets gruppbild. Om ni undrar varför vi har placerat oss så konstigt så var det för att vi ville göra samma uppställning som för två år sedan (när barnen var mindre) Familjen Karlsson som numer är fem stycken. Familjen Aronsson Och Familjen Sondell. (Ser inte vi väldigt lugna ut i jämförelse..haha) Förrätt: Pilgrimsmusslor, smetana med citron och dill, forellrom, grönt äpple, rostade pinjenötter och så skulle det ha varit ett brynt soyasmör runtom. Men jag brände smöret två gånger när jag försökte göra 100 saker samtidigt så jag bestämde mig för att skicka ut alla ur köket och sen strunta i det. Och det smakade likabra för det kan jag meddela. Barnen mumsade på fish and chips, grönsaker och en dillsås och fick vaniljglass med färska bär, chokladsås och strössel till dessert. Matilda serverar varmrätten: Torskrygg, vitvinsås, svartkål, karamelliserad lök och gräslöksolja. Supergott var det! Desserten: Trelager chokladkaka med mousse och syrliga frukter. Vilken höjdare till kaffet. Vi lekte leken: "Är det verkligen så farligt att..." Där vi fick se andras etik och moral i olika frågor. Är det t.ex. så farligt att öppna en present som man ska ge bort och använda innehållet själv, när man har varit många att dela presenten (pengamässigt)? Säger inte att jag har gjort detta - Jo det är precis det jag säger.. hahaha... uppenbarligen tyckte jag att det var ok. Nån var sugen på Absinth och då drog jag fram min gamla flaska köpt i Tjeckien 2006. Haha vällagrad och fin fortfarande. Men fy vad det smakade. Den kommer nog hålla i 15 år till..minst. Gott nytt år!!!
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|