Jag brukar aldrig göra franska (eller svenska) pannkakor p.g.a. att jag är så dålig på att vända dem i pannan. Men däremot så är jag en hejare på amerikanska, så därför brukar det bli just dem när Nora önskar sig pannkakor. Så himla enkelt! Man plockar fram allt man instinktivt tror är med i en pannkaka och så är måtten alltid 2 av något slag: 2 dl mjöl, 2 dl mjölk, 2 msk socker, 2 msk smör, 2 tsk bakpulver, 2 vält med saltkaret och så avsluta med 1 ägg (tyvärr inte 2 st). Jag älskar recept man inte behöver recept till. Men vänta nu! Hur kommer man ihåg ifall det var dl, msk eller tsk tänker ni? Det behöver man inte minnas för man kör på instinkt även där. (Och om er instinkt säger till er att använda 2 dl salt och 2 tsk mjölk så kanske ni borde vara mer oroliga för er instinkt än att göra fel i ett recept.) Allt blandas i en bunke med en visp som direkt åker in i diskmaskinen när smeten känns klar. Sen häller jag bara smeten direkt från bunken ner i stekpannan. Noll kladd, noll redskap, superenkelt och de blir goda och ser fina ut. Nora brukar vilja äta dem med sylt, men jag är inte jätteförtjust i sylt (eller saker som är jättesöta), så jag brukar hitta på andra saker som pålägg så att även jag tycker att det blir gott. Sist vi lagde så testade jag att ha på blåmögelost och lönnsirap över. Man äter ju kex med blåmögelost och en klick marmelad på så varför inte. Om det funkade? Jajamensan. Om det var någonting jag lärde mig på mitt halvår som jag bodde i Canada så var det att lönnsirap funkar till allt.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|