Första gången jag åt en Poké Bowl var 2015 i Florida. I Stockholm började man att se det på menyerna i slutet av 2016. Förra veckan lagade de Poké Bowl på Sveriges mästerkock och i söndags lagade jag själv det för första gången. Nu är det dags för ett recept-inlägg. Det var längesedan. Min fösta Poké Bowl med tonfisk och avocado såg ut så här. Man åt några tuggor, fick busa med sitt busfrö, tugga lite till och sen fortsätta att äta. Det var svårt att sitta ner en hel måltid. Men jag minns ändå vad gott det var. Poké Bowl är ju en skål med ris och rå fisk med en massa goda tillbehör. På Sveriges mästerkock sa de att om man gör en marinad med mycket syra så tillagas laxen lite grann så jag tänkte att det måste jag prova. Jag har inga måttangivelser att ge er för jag testar mig alltid fram och smakar av. Ingredienserna som jag använde mig utav till marinaden var sådant som fanns hemma i kylskåpet: Soya Sesamolja Honung Chili Lime Ingefära en skvätt vatten Marinaden blev yummi! Glöm inte att använda lax av bra kvalité (sån som man kan äta rå) Vi köpte av fiskbilen för ett tag sedan och fyllde halva frysen. (Ja det är som glassbilen fast med fisk) Sesamfröna rostade jag i en torr panna. (Mest för att de gjorde så i mästerkocken) men det tillförde faktiskt en egen smak! Sen hackade jag upp: Koriander, chasewnötter, mango och edamamebönor. Och så monterar man skålen med ris i botten och alla godsaker på toppen. Tyvärr glömde jag sesamfröna till bilden. Men jag öste på dem innan vi började att mumsa i alla fall. Maten blandas i skålen när man börjar att äta. Såååå gott! Det var inte sista gången jag gjorde den här rätten.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|