Här kommer sista delen i min franska-riviera-triologi tänke jag säga... men vad är det egentligen det har blivit... fem inlägg?! I det här inlägget har jag nog fått med precis allt det som jag gillar med Frankrike. D.v.s ost, bröd, skaldjur, musslor och vin. Sen är det såklart också vädret och franska språket. Voilà: Fina stenar som jag och Nora samlat på stranden. Eftersom vi hade en så fin lägenhet, maten var relativt dyr på restaurang och det inte var så himla barnvänligt att äta ute (jämfört med typ Thailand) så lagade vi alla luncher hemma och ett par middagar också. Vi fick till en bra rutin. Bada på morgonen, gå tillbaka till lägenheten vid lunch, fixa käk, vila (Casper sova) vänta tills de starkaste solstrålarna lagt sig och sen ut igen på eftermiddagen. Här har jag slängt ihop skaldjur för att göra en egen Pasta de la mer! Det här stället skulle göra fina blomglassar. Alltså glassar som ser ut som blommor. Niklas fick nog sommarvikarien till hans glass för den här var ju inget vidare vacker. Däremot smakar all glass helt gudomligt. Jag fyndade en fin ring! Jag klarade inte av att äta de friterade småfiskarna. Nora däremot mumsade gladeligen i sig och spottade ut huvudena på ett fat. Jag höll på att tappa hakan. Hemma-matlagning igen. Här gör jag en gorgonzolasås. Det är så lätt att laga god mat med fina råvaror. Om barnen skulle beskriva vår resa så hade de sagt: bad och karuseller. Det var ungefär det vi spenderade tiden på. Den 14:e Juli var det Frankrikes nationaldag. Detta firades nere vid strandkanten med värdens fyrverkeri-show. Den största jag någonsin sett live. Casper samanfattade den med: "Bom Bom!"
Niklas hade också lärt sig texten på deras nationalsång dagen till ära. SOM han hade suttit och tragglat. Men till hans stora besvikelse var det ingen som spelade den. Ja ja... gissa vem som kommer sjunga med nästa gång Frankrike vinner OS-guld?
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|