Hej på er. Har ni börjat jobba igen, eller har ni kanske sen semester? Eftersom jag håller på att skola in Nora i hennes nya förskola (den vi velat ha från start och som vi ääääntligen kom in på) så har vi ännu inte kommit in i höst- rutinerna. Men nästa vecka börjar det igen: träning, mammaträffar, hämtning, lämning, ha maten klar på bordet när Niklas kommer hem från jobbet. Jag tänkte att jag skulle ge lite tips och inspiration till god och lättlagad mat. Jag kallar det för inspiration för jag ger inte exakt antal eller exakta mängder av ingredienserna. Asiatisk bowl! Glasnudlar i botten, kebabkött steks i hop med salladslök, morot kokas i hop med bondbönor och brytbönor. Sen ringlade jag över en egen dressing av soya, ingefära, chili, lime och honung. Och avslutade med sesamfrön! OBS! All asiatisk mat bör ätas med pinnar. Thaisoppa! Den här köpte jag faktiskt färdig, men det blir så gott när man lägger i saker. Jag stekte aubergine, hade i creme fraiche och rostade hongungsnötter. Godaste tillbehöret är någon lant-limpa. Potatissallad! Just den här (supergott till grillat) är det många som har frågat om receptet på så jag kör den väl här också: potäter (färskpotatis om det finns) creme fraiche majonnäs pepparrot rödlök dill salt & peppar LaxTacos! Vi har alltid en hel låda med fryst lax från fiskbilen hemma, så jag försöker hitta på så många lax-recept jag bara kan. Här har jag panerat dem för att göra FishTacos! Pastasallader går att variera i det oändliga. Här hade jag kvar en halv burk med färskost i kylskåpet som jag slungade i hop med pasta, zucchini, lax och bönor. Nyttigare smoothie (som smakar lika gott som onyttiga) Banan Dadlar Hampafrön Blåbär Mandelmjölk Grillat! Innebär även grillade grönsaker. Tips på gott tillbehör till korvar är bland annat tryffelmajonnäs och inlagd rödlök (gjord på lök, vatten, ättiksprit och socker) I bland äter barnen samma som de vuxna och ibland lägger jag upp på barntallriken innan jag blandar i hop allting. Nora gillar att se alla råvaror var och en för sig. Niklas har introducerat ketchup för henne. Jag själv hatar ketchup, men det står tydligen alltid en stor klumpig, ful och äcklig flaska på mitt middagsbord nu för tiden. (Jag ska jobba bort det när hon blir större.) Fisk i ugnen!
Torsk och broccoli läggs i en ugnsfast form. Smetana, fiskbuljong , dill, citron och gröna ärtor kokas i en kastrull. När fisken är nästan klar i ugnen hälls såsen på och körs ytterligare en stund. Till detta åt vi pressad potatis. Hoppas att ni fick lite inspiration i alla fall. Som sagt nästa vecka börjar hösten igen så då måste jag komma på en massa rätter dagligen.
0 Comments
Leave a Reply. |
Kategorier
All
Arkiv
June 2022
|